Nieuwe beweegrichtlijnen 2017

Gisteren zijn in Nederland de nieuw beweegrichtlijnen gepubliceerd

 

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS om te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten.

Lees en download de  nieuwe beweegrichtlijnen

 

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen luidt als volgt:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • En: voorkom veel stilzitten.

Of maw hoe steeds de bewegingspiramide in gedachte. ūüėČ

Ideale bewegingspiramide

We bewegen nog steeds veel te weinig

Uit onderzoek laten de percentages helaas zien dat nog steeds een groot deel van de bevolking weinig beweegt. Slechts 45 procent van de kinderen, volwassenen en ouderen in Nederland halen de nieuwe richtlijnen. De uitdaging is om een blijvende verandering in beweeg- en zitgedrag te realiseren. Meer inzicht in de factoren die mensen helpen of juist belemmeren om voldoende te gaan bewegen, is daarbij noodzakelijk.

De huidige bewegingspiramide

Wat al kan helpen is dat mensen bewegen integreren in hun dagelijks leven, bijvoorbeeld door lopend of op de fiets naar school of werk te gaan. Elke dag bewegen loont.

Ook beweegprogramma’s kunnen stimulerend werken.

Wil je meer informatie over onze unieke aanpak voor bedrijven?

Aarzel niet en contacteer ons nog vandaag en breng je bedrijf mee in beweging!

Sportieve groet

Je Giftrunners coach

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *