8 tips om lunchwandelen op je werk te stimuleren

 

Giftrunners lunch pauze

Steeds meer werk leidt tot een significante inactiviteit, doordat de werkdag veelal zittend wordt doorgebracht.

Bovendien geraakt de laatste jaren de middagpauze meer en meer in de verdrukking: Snel snel je broodje opeten voor de volgende meeting, iedereen blijft in zijn kantoor voor de PC hun broodje opeten. Helaas voor velen herkenbaar.

Even terug naar de schooltijd: Herinner je het speelkwartier van vroeger nog? De lesstof laten voor wat het is en lekker naar buiten, frisse lucht inademen. Een dergelijke pauze is nodig om nieuwe energie en inspiratie op te doen.  De beste ideeën krijg je niet achter je bureau, maar tijdens de afwas, onder de douche of tijdens een lunchwandeling.

Een wandeling op de middag is de ideale gelegenheid om samen met collega’s even de benen te strekken. Bovendien, lunchwandelen is laagdrempelig. Vrijwel iedereen kan het, er zijn geen speciale faciliteiten of hulpmiddelen nodig en het wandelparcours ligt al klaar. En dat gratis en voor niets!

Elke dag 30 minuten bewegen geeft je vele voordelen. Je bent gezonder en voelt je beter. Bovendien merk je dat je conditie met sprongen vooruit gaat. En is het niet lekker om er even tussenuit te gaan en een frisse neus te halen? Je voelt je daarna zeker minder gestrest en doet je werk ook nog met plezier.

Tip: Ga voor een belangrijke meeting even 15 minuten wandelen en je zal merken dat je meeting naar wens zal verlopen.

Enkele tips:

Gelukkig zien steeds meer werkgevers het belang van bewegen in en stimuleren ze het. Immers, een gezonde fitte werknemer is minder snel ziek, minder gestrest en meer betrokken bij het bedrijf.

Enkele tips voor je werkgever om het lunchwandelen te promoten:

  • Organiseer als leidinggevende lunchwandelingen ipv weer in een vergaderzaal te kruipen.
  • Voorzie bijvoorbeeld paraplu’s of een regenjas – met het logo van het bedrijf – zodat een beetje regen de lunchwandeling niet meer kan bederven.
  • Organiseer kleine wedstrijdjes met lunchwandelen. Maak teams en reik vervolgens een passende prijs uit aan het team dat als eerste het doel bereikt.
  • Plaats in jullie inkomhal een informatiebord over routes, foto’s van leuke plekjes in de buurt etcetera. Ook handig voor jullie bezoekers 😉
  • Werk samen naar een bepaald doel, bv. verzamel samen 10.000.000 stappen en laat de bubbels knallen als het gehaald wordt. Giftrunners kan je hierbij helpen.
  • Geef de lunchwandelaar een digitale stappenteller. Een digitale activity tracker kan een extra stimulans zijn om te gaan lunchwandelen. Check zeker even onze eigen Giftrunners stappenteller
  • Wandel voor een goed doel. Sponsor de lunchwandelaar met een bepaalt bedrag per keer dat hij wandelt.
  • Zet de lunchwandelaars in het zonnetje. Organiseer bijvoorbeeld de verkiezing ‘Lunchwandelaar van de Maand’.

 

Wil je meer informatie over stappentellers of een leuke en laagdrempelig bewegingsprogramma?

Klik op de groene knop en vraag nu je gratis advies en we komen graag even langsgelopen 😉

 

Tot binnenkort

 

 

Je Giftrunners coach

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *