Giftrunners bewegingspiramide

Wees gezond ambitieus!

Gezond ambitieus zijn betekent de volgende stap durven nemen met alle werknemers over de verschillende lagen, onderdelen en departementen van je bedrijf heen.

Maar misschien moet je als bedrijfsleider ook ambitieus gezond zijn… Een gezond bedrijf bouwt op gezonde werknemers. Bij gezondheid hoort dagelijks voldoende bewegen

We weten allemaal dat we dagdagelijks meer moeten bewegen. Helaas lukt het ons niet en bewegen we veel te weinig, wat leidt tot een omgekeerde bewegingspiramide, zoals onderaan weergegeven.

Dit heeft nare gevolgen die we allemaal kennen: burn-out, zwaarlijvigheid, uitval door lage rugpijnen, ziekteverzuim,… met als gevolg een niet te onderschatte negatieve impact op de productiviteit van het bedrijf.

Ideale bewegingspiramide

 

Uitdaging opzetten met je bedrijf.

Dagdagelijks voldoende bewegen, dwz 10.000 stappen/dag, is de basis van alles. Ons lichaam is gemaakt om constant inbeweging te zijn want zoals de uitdrukking zegt “Rust roest”.
Iedereen, jong/oud, dik/dun,…, kan mits een kleine inspanning10.000 stappen/dag bereiken.

Daarnaast gaan we best 3 à 4 maal per week een meer intensieve inspanning leveren waarbij we onze cardiovasculaire conditie onderhouden of verbeteren. Krachttraining en oefeningen rond lichaamsbeheersing, zoals bv. yoga is ook aan te raden.

Ongetwijfeld doen jullie al allerlei inspanningen rond bewegen: Start to Run, deelname Ten Miles, yoga sessie op de middag, terugbetaling van fitness abonnement, … Dat is al een “stap” in de goede richting maar het kan beter!

Maar zoals je ongetwijfeld zelf vaststelt bereik je met dergelijke initiatieven echter niet iedereen en verander je niet veel aan de basis van de bewegingspiramide: het dagdagelijks streven naar 10.000 stappen/dag, en dit lukt niet zonder loopschema. Om jou hier mee te helpen, hebben wij een gemakkelijk en laagdrempelig platform gemaakt om jouw bedrijf in beweging te zetten.

Giftrunners, een leuk en laagdrempelig bewegingsprogramma, is hiervoor de oplossing.

Giftrunners activeert op een unieke, dynamische en budgetvriendelijke manier maar liefst  79% van je werknemers en dit met een effect op de lange termijn.

Lees hieronder waarom onze unieke aanpak werkt!

Waarom werkt Giftrunners ook voor jouw bedrijf?

  • Iedereen krijgt bij de start een trendy activtity tracker
  • Iedereen kan stappen en samen met je groep verzamel je stappen. Samen is zoveel leuker
  • Je stapt altijd voor iets : een goed doel, een leuke incentive, een beleving,… iets winnen is altijd leuk, hé
  • Iedereen draagt evenveel bij tot het groepsdoel. We stellen het doel zo op dat iedereen in actie zal schieten. Een beetje groepsdruk kan geen kwaad 
  • 100% focus op het dagdagelijks bewegen. Om het doel te halen zal je ELKE DAG voldoende moeten bewegen, dus ook op de werkvloer. Ambiance verzekerd.
  • Na elke uitdaging volgt een periode van rust, om er daarna terug in de vliegen 😉

Geïnteresseerd?

Aarzel niet, neem die eerste stap!